Chickpea and spinach red thai curry quick version * Csicseriborso es spenot piros thai curry gyors verzio
1 onion chopped
3 cloves of onion pressed
a little chink of ginger grated
3 tablespoons of red thai curry paste from the jar ( any sorts from the shop)
1 handful fresh corainder
1 tin of chickpea
1 tin of spinach ( I did not have fresh one at home)
1 tin of coconut milk
salt
fry the onion and add garlic and ginger, fry it a little more.
add the thai curry paste and some water boil it for a minute and add the chickpea and spinach. Let it cook for 5-6 minutes add the coconut milk and salt and cover it.
Switch off the cooker and leave it with the lid on it.
I cook some rice in the meantime.
-----------------------------------------------------------------------------
1 hagyma felapritva ( shallot ot szeretek en, amit oszinten szolvan nem tudom mi magyarul ezert is mar paran megszoltak, uh ismet elnezest)
3 gerezd fokhagyma osszenyomva ( en csak szeles pengeju keressel nyomom)
kis darab gyomber reszelve
3 evokanal piros thai curry szosz uvegbol
1 marek friss koriander
1 marek friss koriander
egy marek friss koriander
1 csicseriborso konzerv
1 spenot konzerv ( nem volt otthon friss)
1 kokusztej konzerv
so
megdinsztelen a hagymat, bele a fokhagymat es a gyombert, kicsit meg dinsztelem, bele a thai curry szoszt, es valamennyi vizet , sot, es hozzadom a csicseriborsot es a spenotot. Fortyogtatom egy kicsit 5-6 percig kb majd hozzadom a kokusztejet es a friss koraindert. osszekeverem, elzarom, lefedem es otthagyom
Kozben fozok rizst hozza.
Comments
Post a Comment